sâmbătă, 30 august 2014

Vulcani de ciocolata sau Chocolate Lava Cake


Raspund si eu "PREZENT" provocarii lansate de Brandusa (Cooking with my Soul) cu cea mai extraordinara, savuroasa, fina, delicata si rapid de facut prajitura, un deliciu afrodisiac cu ciocolata servit alaturi de un smoothie la fel de afrodisiac cu banane, zmeura si smochine. 
Provocarea presupune pregatirea unei retete afrodisiace, iar pentru acest lucru m-am gandit in primul rand la ciocolata deoarece se stie ca ciocolata reprezinta una din cele mai puternice tentatii in fata careia cu greu putem rezista, indiferent de sex sau varsta. 
Si pentru ca va recomad sa petreceti mai mult timp savurand momentul creat de o asemenea reteta afrodisiaca deca cu pregatirea ei, aceasta prajiturica ciocolatoasa este perfecta!
Aveti nevoie doar de jumatate de ora (cu tot cu copt) pana in momentul in care o puteti servi insa efectul se va simti si in urmatoarea saptamana cand partenerul vă va cere sa o pregatiti din nou. Garantez asta din proprie experienta, chiar daca sotul nu e mare amator de dulciuri.
Ca si ingrediente aveti nevoie de:

200 g ciocolata neagra (de calitate, minim 52% cacao)
100 g unt (plus 10-15 g pentru uns formele)
2 oua intregi + 2 galbenusuri 
50 g faina
80 g zahar pudra
o esenta de vanilie
2 pliculete de zahar vanilat
6 forme din aluminiu (sau forme de muffins)


Intr-un vas puneti ciocolata rupta in bucatele si untul la topit pe baie de aburi amestecand din cand in cand pentru omogenizare.


Cand ciocolata s-a topit complet si ati obtinut o crema fina, dati deoparte vasul, adaugati zaharul pudra si amestecati. Adaugati apoi si ouale intregi si galbenusurile unul cate unul si omogenizati. La sfarsit adaugati esenta de vanilie si faina cernuta. 




Formele din aluminiu le tapetati cu unt si presarati zahar vanilat pe margini apoi turnati compozitia rezultata in ele. Veti obtine 6 forme pline pe trei sferturi cu compozitie. 


Asezati formele intr-o tava si le dati la cuptor pentru 9-10 minute la 200 grade celsius.


Cand sunt gata, veti observa ca marginile s-au copt iar interiorul este moale. Le scoateti din cuptor, le lasati 4-5 minute apoi le rasturnati pe farfuriuta in care vor fi servite. Cu un cutit sau o lingurita se taie o bucata din prajiturica lasand sa iasa la lumina o crema fina de ciocolata care se completeaza de minune cu cateva fructe de zmeura sau capsuni.



Eu am ales zmeura deoarece mi se pare cea mai potrivita in combinatie cu ciocolata, este putin acrisoara atenuand din gustul dulce al prajiturii iar culoarea te duce cu gandul tot la dragoste. 


Din acest motiv, cat erau vulcanii mei la copt am pregatit si un smoothie dintr-o banana, 100 g zmeura, 2 smochine, o lingurita de miere de albine si 200 ml lapte. Le-am pus toate intr-un blender si voilà : un smoothie delicios, care merge de minune cu preparatul ciocolatos. 
Va doresc Pofta buna si Nopti fierbinti!