marți, 9 aprilie 2013

Tarta cu spanac


Tarta cu spanac





Ingrediente:

500 gr spanac proaspat
200 gr muschiulet de porc afumat
100 gr smantana
4 oua
100 gr cascaval
2 catei de usturoi
1 legatura ceapa verde
1 legatura patrunjel verde
2 linguri ulei
230 gr faina alba
120 gr unt
2 linguri apa rece
sare, piper



Intr-un vas se pun 200 gr de faina, se adauga 100 gr unt, jumatate de lingurita de sare si se framanta. Adaugam un galbenus de ou si doua linguri de apa rece si continuam framantarea pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Din acest aluat facem o bila pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 20 minute.

Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt.
Spanacul se spala, se indeparteaza coditele si se lasa la scurs.
Taiem cubulete cascavalul si muschiuletul de porc.
Batem bine cu un praf de sare 3 oua si albusul ramas de la aluat. Taiem in bucati maricele spanacul.

Intindem pe suprafata de lucru aluatul, tapetam forma de tarta cu unt si faina apoi asezam aluatul in ea, niveland cu ajutorul mainilor aluatul si pe marginea tavii. Intepam din loc in loc aluatul cu o furculita, punem pe fund hartie de copt iar deasupra o mana buna de fasole boabe pentru a impiedica aluatul sa se umfle la copt si dam tava la cuptor pentru 12 minute.

Intr-un vas punem 2 linguri de ulei. Adaugam ceapa, usturoiul si muschiuletul si le lasam la calit 5 minute. Adaugam si spanacul tocat, patrunjelul si condimentam cu sare si piper. Mai lasam cateva minute apoi dam deoparte si lasam la racorit.

Separat amestecam ouale batute cu smantana, cascavalul si o lingurita de faina. Incorporam aceasta compozitie in cea cu spanac si potrivim de gust cu sare daca mai este nevoie.

Scoatem aluatul de tarta din cuptor, inlaturam boabele de fasole si hartia de copt si lasam cateva minute aluatul sa respire. Apoi adaugam compozitia de spanac, o nivelam uniform si dam tarta la cuptor pentru 40 minute.

Se serveste calda, dar este la fel de gustoasa si rece, ca aperitiv.

Pofta buna