joi, 13 martie 2014

Ciulama de hribi cu conopida (de post)




Si preparatele de post pot fi gustoase daca au in componenta ingredientele preferate. 
Eu am ales sa combin hribii, al caror gust il ador, cu cateva buchetele de conopida, atat pentru gust dar si pentru consistenta pe care o da acestui fel de mancare. 
Si pentru ca am mai pregatit diverse tocanite de hribi, de aceasta data am ales sa fac o ciulama, cu mult sos.

Daca va ganditi sa reproduceti reteta, aveti nevoie de:
250-300 g hribi fierti si scursi de apa
150 g conopida (5-6 buchetele)
1 ceapa mai mare
1 legatura de patrunjel
100 g margarina
2 linguri faina
600 ml lapte de soia
sare si piper alb dupa gust
condimentele preferate (nucsoara, busuioc uscat)
optional 1-2 catei de usturoi



Intr-o tigaie se pune la calit ceapa tocata marunt in putin ulei apoi se adauga si conopida maruntita. 


Se adauga si hribii taiati in feliute, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mic. Se adauga 100 ml apa, se acopera vasul si se lasa la foc mic sa se patrunda bine.


 Intre timp pregatim sosul: intr-o craticioara se pune margarina la topit, se adauga faina si se lasa 1 minut la calit. Se adauga laptele de soia si cu un tel se amesteca continuu pana cand sosul incepe sa se ingroase. Se adauga un praf de sare si piper alb, un varf de cutit de nucsoara, putin busuioc uscat si unul sau 2 catei de usturoi tocati marunt. 
Se toarna sosul peste hribi, se omogenizeaza, se adauga si patrunjelul si ciulamaua poate fi servita. 




Pofta mare!