luni, 14 octombrie 2013

Prajitura rapida cu mere


O reteta usoara de prajitura cu mere pentru ca tot este sezonul lor acum.
Eu pregatesc aceasta prajitura ori de cate ori vreau sa fac ceva dulce dar nu am timp de ceva complicat, cu creme, foi sau combinati de blaturi si nici prea multe ingrediente nu am la indemana. Poate fi adaptata la orice alt fruct ce are o consistenta mai tare (pere, gutui sau chiar fructe exotice: mango, papaya).

Aveti nevoie de:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
2 plicuri zahar vanilat
3 linguri iaurt
1 plic praf de copt
1 praf sare
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingura coaja rasa de lamaie sau portocala
4-5 mere


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul. Se mixeaza bine pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, iaurtul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie si se amesteca.
Merele se curata si se taie in cubulete. Se stropesc cu putina zeama de lamaie pentru a nu-si schimba culoarea.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in aceasta compozitie cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unei spatule.
La sfarsit se incorporeaza si bucatile de mere.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 40 minute.
Se serveste pudrata cu zahar.