joi, 1 august 2013

Tort cu cirese si banane




Ingrediente:
Blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
5 linguri apa minerala
2 linguri ulei
1 plic praf de copt
1 praf sare
1 lingurita cacao

Crema:
500 g frisca lichida
400 g iaurt cirese/visine
2 plicuri gelatina
1 compot cirese
3 banane
Ciocolata pentru ornat

Pentru blat se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.
Galbenusurile de freaca cu zaharul pana se albesc, se adauga din cand in cand cate o lingura de apa iar la sfarsit cele 2 linguri de ulei. 
Faina se amesteca cu praful de copt si pudra de cacao, se incorporeaza in galbenusuri apoi adagam si albusurile amestecand usor de jos in sus. 
Intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt punem compozitia si dam blatul la cuptor pentru 40 de minute.

Se bate bine frisca cu ajutorul mixerului, apoi se da la rece.
Scurgem fructele din compot de zeama si inlaturam samburii, taiem in felii bananele.

Punem 2 plicuri de gelatina la hidratat in 100 ml compot iar dupa 10 minute o topim pe bain-marie. Incorporam gelatina topita in iaurtul de visine apoi intreg amestecul in frisca batuta si amestecam usor de jos in sus pentru a uniformiza compozitia. Adaugam si ciresele fara samburi.






Dupa ce s-a racit blatul il impartim in 3 foi pe orizontala.

Pe un platou asezam inelul de tort, asezam prima foaie de tort, o insiropam bine cu compot de cirese, punem un rand de felii de banana si turnam 1/3 din compozitie. Asezam a doua foaie de tort, o insiropam, iar strat de banane, turnam jumatate din compozitia ramasa iar deasupra punem felii de banana. Procedam la fel si cu ultima foaie, o insiropam si adaugam restul de compozitie. 
Ornam cu ciocolata rasa, nivelam totul bine si dam la frigider pentru cel putin 4 ore.