joi, 6 martie 2014

Bastonase de curcan cu baby carots caramelizati cu citrice, zahar brun si ghimbir



Astazi va invit la ceva rapid si aromat, o masa usoara cu influente mediteraneene. 
Carnea de curcan fripta pe grill este o varianta sanatoasa si usoara pentru o cina, iar garnitura din baby carots cu sos de citrice completeaza perfect aceasta reteta.

Aveti nevoie de :
250 g piept de curcan
1 lingurita amestec tarhon, cimbru, boia dulce
1 lingura ulei de masline
1 conserva baby carots (de la Bonduelle)
50 g unt
1 lingura zahar brun
sucul de la o portocala
1 lingurita ghimbir proaspat, ras
1 lingurita suc de lamaie
10-12 fire chives
sare si piper alb

Carnea de curcan se taie in bastonase lungi de 5-6 cm. Se pregateste un amestec din cimbru, tarhon, boia dulce, sare, piper si ulei de masline si se trec bucatile de carne prin acest amestec.


Carnea de curcan se frige pe toate partile in putin unt. Se pastreaza intr-un vas acoperit pana pregatim morcovii.


Se stoarce sucul de la portocala, se amesteca zaharul brun, cu o piscatura sare si piper alb, se curata ghimbirul si se da pe razatoare.


Intr-un vas pe foc se pune sucul de portocale cu untul, amestecul de zahar brun si ghimbir si se lasa la fiert 15-20 minute pana incepe sa scada. Se adauga sucul de lamaie si firele de chives tocate marunt.


Apoi adaugam si morcovii tineri si ii mai lasam 2-3 minute pana se patrund cu aroma sucului.


Bastonasele de curcan se servesc ca fel principal alaturi de baby carots si putin sos de portocale.

Sa aveti pofta!