miercuri, 5 martie 2014

Negresa cu nuci si merisoare




Cine spune ca dulciurile trebuie neaparat sa aiba lapte, oua sau unt pentru a fi extraordinare, mare greseala face. 
Pentru zilele de post sau daca pur si simplu doriti sa faceti ceva bun cu ingrediente aflate mereu la indemana, va recomand o Negresa. Se face usor, reusita e garantata iar ingredientele in mod sigur nu lipsesc din nici o bucatarie. Puteti jongla cu nuci, stafide, merisoare, alune sau fructe confiate...important e sa puneti ceea ce va place. 
Eu am ales varianta cu nuci si merisoare si a iesit o negresa de post extraordinara.


Aveti nevoie de :
1 cana de zahar
1 cana de apa minerala
1/2 cana ulei
2 cani faina
1 praf de copt
3 linguri cacao
esenta rom sau vanilie
4 linguri dulceata (de orice fel)
2-3 linguri miez de nuca tocat
2-3 linguri merisoare deshidratate
1 lingura coaja de portocala sau lamaie

Pentru inceput se amesteca zaharul cu apa minerala pana se topeste, apoi se adauga uleiul.
Faina se amesteca cu praful de copt si lingurile cu cacao.


Cernem amestecul uscat peste cel umed si incorporam usor cu un tel pana la omogenizare. Adaugam nucile tocate, merisoarele, gemul sau dulceata si coaja de lamaie si amestecam. La sfarsit adaugam si esenta de rom, tapetam o tava cu ulei si faina si turnam compozitia.




Dam la cuptor pentru 40-45 minute, lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar. 



Este foarte buna, credeti-ma pe cuvant! Si daca nu ma credeti, va rog sa o incercati pentru a va convinge!