vineri, 6 iunie 2014

Prajitura cu iaurt si piscoturi


Un desert racoritor si rapid de facut, cu fructe de sezon. 

Aveti nevoie de:
1 pachet mic piscoturi
700 g capsuni
300 g iaurt grecesc
300 g smantana
250 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
1 esenta vanilie
1 lingura coaja de lamaie
1 plic gelatina


Caspunile se spala, se lasa la scurs apoi se taie in bucatele.

Intr-un vas se mixeaza smantana cu zaharul pudra si zaharul vanilat apoi se adauga iaurtul grecesc, coaja de lamaie si esenta de vanilie. 
La sfarsit adaugam si capsunile taiate marunt si le incorporam usor.
Gelatina se pune la hidratat in apa apoi se incalzeste 30 de secunde la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi si se adauga incet peste crema de iaurt.


Pe fundul unui vas se aseaza jumatate din piscoturi apoi se toarna crema de iaurt.


Deasupra mai punem un strat de piscoturi si dam la rece pentru cel putin 3 ore.


Se transfera prajitura pe un platou si se poate orna cu frisca.
Este foarte racoroasa si nu foarte dulce, perfecta pentru zilele de vara.