joi, 23 mai 2013

Prajitura cu gem, bezea si aluat ras deasupra


Prajitura cu gem, bezea si aluat ras deasupra



Ingrediente:

250 gr unt
4 oua
o lamaie
250 gr zahar pudra
450 gr faina alba
50 x gr nuca de cocos
1 plic praf de copt
300 gr gem acrisor

Se freaca foarte bine cu o lingura de lemn untul cu zaharul pudra pana se topeste tot zaharul.



Separam galbenusul de albus la 3 oua si incorporam galbenusurile in unt.

Adaugam si celalalt ou intreg si amestecam din nou.
 
 

Separat amestecam faina cu praful de copt si jumatate din coaja rasa de la o lamaie si incorporam compozitia de unt si oua in faina. Amestecam totul foarte bine, si facem 2 bile din aluat: una mai mare, care va constitui baza prajiturii, si una mai mica la care vom mai adauga putina faina pentru ca aluatul sa devina mai tare si a putea fi dat pe razatoare.



Punem gemul intr-un castronel, adaugam coaja de lamaie ramasa si nuca de cocos si amestecam foarte bine. Albusurile ramase le batem bine cu 4-5 linguri zahar pudra.



Intindem aluatul in tava cu mainile. Nu este nevoie sa se niveleze uniform deoarece micile gaurele vor fi umplute cu gem.
 
 

Adaugam stratul de gem si il nivelam. Pe deasupra nivelam si albusurile batute spuma, apoi radem deasupra aluatul ramas.
 


 
 
Se da la cuptor pentru aproximativ 35-40 min sau pana ce stratul de aluat ras de deasupra incepe sa se inchida la culoare.




Este o prajitura delicioasa, foarte aromata si frageda.