vineri, 28 iunie 2013

Supa-crema de dovlecei cu piept de pui

Aveam impresia ca supele-crema sunt doar pentru bebelusi/copii, insa cand am gustat aceasta supa-crema mi-a parut rau ca nu am facut-o mai demult.
Este o adaptare a clasicei supa-crema de dovlecei la care am adaugat carne de pui si asta pentru ca sotul meu cauta carnea si in supa de legume.



Ingrediente:
6 dovlecei
2-3 morcovi
2 cepe
1 pastarnac sau radacina patrunjel
1 telina mica
1 piept de pui
2 linguri unt
4 galbenusuri
300 ml smantana pentru gatit
1 legatura marar tocat
Sare, piper, nucsoara
Crutoane (4-5 felii de paine taiate in cubulete si prajite in 2 linguri ulei de masline, condimentate cu sare si busuioc uscat)




Mod de preparare:

Legumele se curata si se pun la fiert in apa cu sare, taiate in bucati marisoare. Dupa aproximativ 15 minute se adauga si dovleceii curatati si taiati cubulete.




Intr-o tigaie topeşti untul si pui bucatile de pui la rumenit cateva minute.  Stingi cu supa de legume fierbinte şi continui fierberea până când carnea s-a pătruns bine.



Se amesteca carnea cu legumele fierte si 2 linguri generoase de smantana si cu ajutorul blenderului se paseaza. Amesteci piureul obtinut cu supa strecurata de legume si potrivesti de gust cu sare si piper. Mai lasi sa dea 2-3 clocote si apoi opresti focul.




Intr-un vas amesteci galbenusurile cu smantana si un praf de nucsoara si incorporezi usor in supa.
Se serveste cu marar tocat fin deasupra si crutoane. Pentru cei care doresc sa simta carne in supa, puteti lasa deoparte cateva bucatele de carne atunci cand pasati legumele cu carnea, si le puteti adauga la sfarsit.