marți, 25 februarie 2014

Curcan cu sos de rodie si ciupercute cu fenicul



Si daca intr-un articol precedent va vorbeam despre fenicul, zic sa va ofer si o sugestie de pregatire a unui fel de mancare cu iz usor mediteranean. 
Baza este simpla: piept de curcan la gratar cu lamaie iar garnitura constituita din ciupercute cu fenicul merge perfect alaturi de un sos dulceag de rodie.

Pentru asta aveti nevoie de: 
3-4 bucati file din piept de curcan
1 lingurita zeama de lamaie
1 borcan ciuperci feliate
1 bulb fenicul
3 lingurite otet balsamic
1 lingurita sos de soia
50 g unt
1 rodie
2 linguri miere de albine
1/2 lingurita amidon
sare si piper dupa gust



Carnea de curcan se trece sub un jet de apa, se usuca cu un servet de bucatarie si se condimenteaza cu sare si piper apoi se frige pe grill. Cand este gata se stropeste cu zeama de lamaie si se pastreaza la cald intr-un vas cu capac.



Rodia se curata, se faramiteaza semintele la blender apoi se strecoara sucul (se pot pastra cateva seminte pentru decor).
Se amesteca sucul de rodie cu mierea si 2 lingurite de otet balsamic si se pun la fiert 15-20 min la foc mic, amestecand continuu. Se dizolva amidonul in putina apa apoi se adauga in sosul de rodii si se amesteca pana se leaga sosul. Se da deoparte.



Bulbul de fenicul se taie in fasii subtiri si se pune la calit in 50 g unt. Se adauga si ciupercile din borcan scurse de zeama. Adaugam si sosul de soia si o lingurita de otet balsamic. Acestea din urma vor da gust si culoare ciupercilor.









La sfarsit asezam pieptul de curcan, ciupercutele cu fenicul si sosul de rodii pe un platou si le servim caldute.




Sa aveti pofta!