luni, 20 mai 2013

Pulpe de pui si ciuperci in sos de vin rosu


Pulpe de pui si ciuperci in sos de vin rosu



Ingrediente:

6 pulpe pui dezosate
200 gr ciuperci champignon
300 ml vin rosu
300 gr malai
25 gr faina alba
3 catei de usturoi
25 gr unt
4 linguri ulei
o legatura ceapa verde
o frunza dafin
patrunjel verde tocat
Sare, piper, cimbru



Taiem fiecare pulpa in 2 bucati iar apoi le condimentam cu sare si piper.



Intr-un vas punem 2 linguri de ulei si punem pulpele de pui la prajit pentru 5-10 minute, pana se rumenesc putin. Cand sunt gata le scoatem si le punem intr-un vas acoperit.

Curatam tigaia si o pregatim pentru ciuperci.

Punem la calit ciupercile taiate in bucati marisoare si ceapa verde tocata marunt in 2 linguri de ulei. Lasam cateva minute pe foc apoi adaugam usturoiul tocat marunt, condimentele, respectiv cimbru, putina sare si putin piper si frunza de dafin, iar la sfarsit adaugam vinul rosu.




Adaugam si bucatile de carne prajita, impreuna cu zeama pe care au lasat-o si lasam la foc mic pentru 20 minute.



Amestecam untul cu faina cu ajutorul unei furculite si obtinem un aluat moale pe care il vom folosi la sos.



Cat timp carnea este pe foc pregatim o mamaliguta din 1 litru apa, 300 gr. malai si 1 lingurita rasa de sare fina. Mai intai punem apa cu sare intr-un vas la foc mare, cand incepe apa sa dea in clocot dam focul la mic si adaugam faina, amestecand continuu. Mamaliga va fi gata cam in acelasi timp cu pulpele de pui si ciupercile in sos de vin rosu.

Cand carnea este fiarta, o scoatem din sosul de vin. La fel procedam si cu ciupercile pe care le

punem alaturi de carne intr-un vas termorezistent.

In sosul de vin ramas pe foc punem acel aluat obtinut din faina si unt si amestecam pana isi schimba compozitia si devine un sos dens.

Asezam pe o farfurie cate 3-4 bucati de pulpa de pui, 2-3 linguri de ciuperci, punem 2 linguri sos de vin deasupra si presaram patrunjel verde tocat. Alaturi punem si 2 linguri de mamaliguta.

Pofta buna