marți, 9 aprilie 2013

Tarta cu somon, broccoli si rosii cherry



Ingrediente:

300 gr faina alba
130 gr unt
2 linguri apa rece
400 gr somon file proaspat
500 gr broccoli
200 gr rosii cherry
4 oua
200 gr smantana
300 ml apa
1 lingura ulei de masline
1 lingurita zeama de lamaie
1 legatura marar
oregano
sare, piper

Intr-un vas cernem 250 gr. faina. Dam 125 gr. unt pe razatoarea mare pentru a fi mai usor de incorporat in faina si amestecam. Batem bine un ou cu un praf de sare apoi il adaugam peste compozitita de faina cu unt. Amestecam bine apoi adaugam si cele 2 linguri de apa rece pentru a face aluatul mai elastic. Framantam totul bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Daca mai este nevoie, mai puteti adauga un pic de faina, insa nu prea multa deoarece aluatul trebuie sa fie unul elastic, nu unul tare. Facem o bila din acest aluat pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru jumatate de ora.





Intre timp pregatim ingredientele pentru compozitie.

Condimentam fileul de somon cu oregano, sare si piper, il stropim cu putin ulei de masline si il lasam intr-un vas la rece sa se patrunda aromele.

Spalam si curatam broccoli si il desfacem in buchetele. Curatam si coditele cu grija cu un cutit, insa doar partea mai carnoasa de pe care inlaturam coaja, pentru a ramane doar miezul tijei care sustine buchetelul.

Intr-un vas punem 300 ml apa, si il punem pe foc. Cand a inceput sa fiarba punem deasupra o strecuratoare mai mare si punem in ea buchetelele de broccoli si coditele sa fiarba in abur pentru 10 min. Buchetelele de broccoli le punem separat intr-un vas, iar din codite vom face un piure cu un praf de sare si putin din apa in care au fiert.


Fileul de somon il facem pe grill 5-6 minute pe fiecare parte, cat sa fie semi-facut, il scoatem intr-un vas si il lasam la racit.


Tapetam o forma de tarta cu putin unt, intindem aluatul pe masa de lucru cu un sucitor, il punem in tava si nivelam cu ajutorul mainilor marginile tartei astfel incat aluatul sa ia forma tavii. Acoperim aluatul cu folie de aluminiu pe care o nivelam peste aluat, luand astfel forma tavii. Punem o mana de fasole boabe, soia sau orice alte boabe care vor impiedica aluatul ca creasca sau sa se deformeze, si dam la cuptor la foc mic pentru 15 minute. Apoi se inlatura folia de aluminiu impreuna cu boabele si se mai lasa tarta 5 minute la cuptor pentru a se coace si partea de sus.

Spalam si tocam marunt mararul si batem bine cele 3 oua cu un praf de sare. Amestecam 200 gr smantana cu mararul, ouale batute si o lingura de faina. Adaugam piureul de broccoli si potrivim de gust cu sare, piper si putina zeama de lamaie.


Somonul il desfacem in fasii si verificam sa nu aiba vreun os.


Rosiile cherry le taiem in jumatati.



Peste aluatul de tarta punem buchetelele de broccoli, apoi fasiile de somon. Asezam frumos jumatatile de rosii cherry apoi turnam sosul cu smantana si dam la cuptor pentru 35-40 min pana ce marginile devin crocante iar umplutura s-a rumenit usor.


Tarta se portioneaza in felii si se serveste calda.

Pofta buna!

Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...