luni, 10 februarie 2014

Prajitura australiana Lamington



Daca iubiti ciocolata, dar si nuca de cocos, aceasta prajitura trebuie neaparat incercata.

Aveti nevoie de:

500 g zahar pudra (de preferat cu aroma de vanilie)
125 g zahar tos
75 g cacao neagra
125 g faina
1 plic praf de copt
60 g amidon
125 ml lapte
3 oua
15 g unt
3 linguri apa
1 lingura coaja rasa de portocala

- 300 g fulgi de cocos
- 100 g ciocolata neagra






Se bat ouale pana cand devin spumoase, apoi se adauga treptat zaharul tos si se mixeaza pana se topeste tot zaharul.

Se topesc 10 g unt cu putina apa fierbinte, apoi se pune faina, praful de copt si amidonul amestecand continuu  pana se obtine o compozitie pufoasa, in care se toarna untul topit si coaja rasa de portocala (in reteta originala lipseste portocala insa mie mi se pare ca ii da o aroma deosebita)





Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara (18x28) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor jumatate de ora la 180 grade. Se lasa la racit si se portioneaza in patrate.






Zaharul pudra si cacaoa se amesteca intr-o craticioara. Laptele, ciocolata rupta bucati si restul de unt se pun intr-o craticioara pe foc. Dupa ce s-a topit ciocolata, se adauga zaharul si cacaoa si se lasa la fiert pana se transforma intr-o glazura omogena.





Se ia cu grija fiecare bucata de prajitura, se scufunda in sosul de ciocolata si apoi prin fulgii de cocos. Toata aceasta operatiune trebuie facuta rapid deoarece sosul poate incepe sa se intareasca. Spre final se mai poate incalzi putin daca observati ca sosul nu mai e la fel de fluid si eventual mai puteti adauga 1-2 linguri de lapte.




Se lasa intr-un loc racoros inainte de a fi servite pentru a se raci si usca complet.


Sunt pufoase, aratoase si gustoase, asa ca: pofta buna!