duminică, 11 mai 2014

Tarta cu telemea de capra si rosii cherry



Pentru ca ador tartele, indiferent de compozitie, am pregatit aceasta tarta cu telemea de capra si rosii cherry. Este o tarta sarata ce poate fi consumata atat calduta cat si rece, ca aperitiv sau ca fel principal. Daca o doriti mai putin sarata, puteti inlocui telemeaua de capra cu branza de capra si adaugati sare dupa gust. 
Eu am ales sa o servesc alaturi de o salata de rosii cherry cu busuioc si germeni de lucerna si trifoi rosu. 
In cazul in care nu stiati, germenii in general sunt foarte bogati in vitamine,  minerale, enzime, acizi grasi esentiali si proteine. 
De cumparat se gasesc in supermarket-uri in general, Plafare sau diverse site-uri de pe internet (eu ii iau de la Carrefour). 
Mai multe informatii despre fiecare tip gasiti aici

Dar sa revenim la reteta: 
Pentru aluat aveti nevoie de:
1 ou
100 g unt
225 g faina
1 lingura apa rece
1 praf de sare

Pentru crema de branza:
400 g telemea de capra
200 g smantana
3 oua
150 g rosii cherry
100 g masline verzi fara samburi
2 linguri sos pesto
100 g jambon afumat
Cimbru, busuioc uscat


Pentru aluat, tai untul in cubulete, adaugi oul batut cu un praf de sare, lingura de apa si faina. Amesteci totul cu mana foarte repede pana obtii un aluat omogen care se desprinde de mana si de vas. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider pentru jumatate de ora.


Pentru crema bati bine ouale, adaugi smantana si telemeaua de capra data pe razatoarea mare. Omogenizezi compozitia si o dai deoparte.



Tai rosiile cherry in jumatati (eu am avut si cateva rosii cherry portocalii, au un gust deosebit), maslinele in feliute subtiri si feliile de jambon in bucati mai mici.


Ungi cu unt si tapetezi cu faina o tava cu diametrul de 30 cm. Intinzi aluatul pe planul de lucru apoi il transferi in tava, acoperind baza si peretii formei. Intepi din loc in loc aluatul cu o furculita si dai tava la cuptor pentru 7 minute.




Scoti tava din cuptor, intinzi cele doua linguri de sos pesto, asezi jumatati de rosii cherry si bucatele de jambon afumat apoi torni crema de branza. Nivelezi crema de branza si asezi peste ea felii de masline si jumatati de rosii cherry. Presari busuioc si cimbru uscat si dai tarta la cuptor pentru 40-45 minute la foc mediu.'




Sa aveti pofta!








Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...