vineri, 11 octombrie 2013

Chec cu lamaie


Din categoria "aromat si parfumat", va prezint un chec cu lamaie:

Ingrediente
5 oua
1 cana zahar
1 cana faina
1/2 cana ulei
1 zahar vanilat
1 lamaie mare
1 praf de copt
2 linguri stafide

Mod de preparare
Se tapeteaza forma si se aprinde cuptorul.
Se separa galbenusurile si albusurile. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si se adauga treptat zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o maioneza. Adaugam si coaja rasa de lamaie in galbenusuri.
Adaugam galbenusurile treptat peste albusurile batute spuma.
La sfarsit se adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt.
Se pune compozitia in forma si se presara stafide pe deasupra.


Se coace la foc mediu 30-40 minute. Nu se deschide cuptorul primele 15 min. Se lasa sa se raceasca in forma.




Checul cu lamaie se serveste cu zahar pudra deasupra.