joi, 23 mai 2013

Prajitura Mozaic

Prajitura Mozaic

Ingrediente:



Pentru budinca:
1 l lapte (4 cani)
4 galbenusuri
1 cana zahar
1/2 cana faina sau amidon alimentar
1 varf cutit sare
1 lingurita extract (esenta) de vanilie
2 linguri mari de unt (50 g)

Pentru blatul de pandispan:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
4 linguri ulei
2 lingurite cacao
stafide
sare

Se incalzeste laptele.
Intr-un vas, se amesteca cu mixerul galbenusurile cu zaharul si sarea pana se spumeaza.
Se adauga faina cernuta si se amesteca totul bine. Se adauga o cana de lapte fierbinte peste compozitia de faina si se amesteca energic. Se toarna apoi intreaga compozitia peste laptele infierbantat (care e pe foc, la foc mic) amestecand incontinuu. Se lasa budinca pe foc pana se ingroasa. Se adauga esenta de vanilie si untul, taiat in bucati, se amesteca din nou foarte bine si se lasa la racit.
Batem bine albusurile cu un praf de sare, adaugam si zaharul si continuam sa mixam.
Galbenusurile le incorporam in albusuri cu ajutorul unei spatule. Adaugam uleiul si faina cernuta amestecand de jos in sus.
Tapetam 2 tavi de chec cu unt si faina si turnam jumatate din compozitie intr-o tava. In compozitia alba incorporam si stafidele. In restul de compozitie adaugam cele 2 lingurite de cacao si o adaugam in cealalta tava si dam la cuptor pentru 20-25 minute.






Dupa ce s-a copt si racit pandispanul, il taiem in 3 pe orizontala si apoi in fasii inguste.
Intr-un vas punem folie de aluminiu sau folie alimntara si intercalam fasiile de pandispan cu putin spatiu intre ele. Turnam un sfert din compozitie, mai asezam un strat alternativ de fasii, iar budinca, iar fasii de pandispan. Impachetam prajitura in folie si o dam la frigider pentru cel putin 2 ore.