luni, 1 aprilie 2013

Piept de curcan umplut


Piept de curcan umplut

Ingrediente:

1 piept de curcan
150 gr muschi afumat
400 gr ciuperci champignon
150 gr masline fara samburi
1 ceapa
250 ml apa
250 ml vin alb
jumatate de lamaie
busuioc
rozmarin
ulei
sare
piper

Spalam pieptul de curcan si cu ajutorul unui cutit foate bine ascutit il taiem pe lungime. Il asezam pe o bucata de folie alimentara, il condimentam cu sare, piper, rozmarin si il stropim cu zeama de lamaie, apoi il batem usor cu ciocanul de snitele. Il rulam in folia alimentara si il lasam 15-20 min sa se patrunda aromele, timp in care pregatim umplutura.

Curatam ceapa si ciupercile si le tocam marunt. Maslinele fara samburi le taiem feliute.

Calim ceapa in putin ulei, adaugam ciupercile, condimentam cu sare si busuioc, iar cand ciupercile au inceput sa lase zeama adaugam si maslinele. Oprim focul si lasam compozitia sa se racoreasca.


Scoatem pieptul de curcan, il intindem din nou pe folie alimentara, pregatim cateva scobitori si ata de legat pieptul.

Dupa ce s-a racorit compozitia de ciuperci cu masline, se aseaza in centrul pieptului de curcan, si se impacheteaza cu ajutorul scobitorilor iar apoi se leaga cu ata pentru a ne asigura ca umplutura ramane in interior.

Intr-o tava pentru cuptor se pun 250 ml vin alb amestecat cu 250 ml apa si condimentate cu sare si busuioc. Se aseaza curcanul in tava, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit pentru o ora. Dupa ce a trecut timpul, scoatem pieptul de curcan din cuptor, inlaturam folia si il mai lasam jumatate de ora la foc mai puternic sa se rumeneasca frumos, avand grija ca la 10 min sa il stropim cu vinul si apa din tava.

Se serveste cald.

Pofta buna