luni, 17 martie 2014

Gratin de legume la cuptor (de post)



Legume, legume si iar legume: sunt sanatoase, se pregatesc rapid si combinate intre ele pot rezulta intr-o cina extraordinara.

Aveti nevoie de :
5-6 cartofi fierti in coaja si raciti
5-6 ciuperci champignon
1 ardei gras rosu
1 morcov
1 fir praz
1 dovlecel
1 legatura patrunjel
1 lingura margarina sau ulei pentru uns vasul
1 lingura pesmet
150 ml sos de rosii
condimente: sare, piper, busuioc uscat


Prazul se taie in rondele si se pune la calit in putin ulei. Se adauga si ciupercile feliate.




Tocam marunt ardeiul si morcovul in feliute si le adaugam peste praz si ciuperci. Se lasa cateva minute pana se inmoaie putin legumele.


Adaugam si patrunjelul tocat marunt, cartofii curatati de coaja si taiati in bucati marisoare. Condimentam cu sare, piper si busuioc uscat. Daca mai aveti vreun condiment preferat acum este timpul sa-l adaugati (ar merge si 1-2 catei de usturoi tocati marunt)


Tapetam o tava pentru cuptor cu margarina (sau ulei) si pesmet si adaugam amestecul de legume. Deasupra asezam felii subtiri de dovlecel si turnam sosul de rosii. Dam la cuptor pentru 30 minute.



De aratat poate nu arata prea-prea, dar e foarte-foarte!


Sa aveti pofta!