Pulpa
de porc cu ciupercute pe pat de cartofi
Ingrediente:
400
gr pulpa de porc
125
gr branza de oaie125 gr smantana
250 gr ciuperci champignon
o legatura patrunjel
150 gr bere
2 oua
5 cartofi
30 gr unt
4 linguri ulei masline
Sare, piper, cimbru, nucsoara
Curatam
cartofii, ii taiem in 4 si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 20 min.
Feliem
pulpa de porc, o condimentam cu sare si piper si o stropim cu 150 gr. bere. O
lasam intr-un vas acoperit pentru a se marina 30 min.
Tocam
marunt ceapa si patrunjelul si feliem ciupercile.
Punem
2 linguri de ulei de masline intr-un vas si calim pentru 5-10 min ceapa si
ciupercile.
Condimentam
apoi cu sare, piper, cimbru si patrunjelul tocat.
Batem
bine ouale cu putina sare, adaugam smantana si branza data pe razatoarea mare.
Scurgem
de apa cartofii, ii pasam si ii amestecam cu compozitia de branza, ou si
smantana.
Amestecam
bine totul si adaugam putina nucsoara, iar daca mai este nevoie si sare si
piper.
Ungem
o forma termorezistenta cu unt, punem jumatate din compozitia de cartofi, apoi
punem ciupercile cu ceapa si acoperim cu restul de compozitie.
Nivelam
totul si presaram bucatele de unt pe deasupra.
Dam
la cuptor pentru 15 min, timp in care pregatim pulpa de porc.
Intr-un
vas se pun 2 lingurite de ulei de masline si pulpa de porc marinata la prajit.
Se lasa la foc mediu si se roteste carnea de mai multe ori pentru a se face
uniform pe toate partile.
Pulpa
de porc se serveste cu garnitura de ciupercute pe pat de cartofi, cu putin
patrunjel verde tocat deasupra.
Pofta
buna.