marți, 9 aprilie 2013

Chec marmorat


Chec marmorat

 

Ingrediente:

4 oua
sare
230 gr unt
180 ml lapte
280 gr zahar
500 gr faina alba
2 lingurite cacao
1 plic zahar vanilinat
1 lingurita esenta de rom
1 plic praf de copt

Se da untul prin razatoarea mare pentru a fi mai usor de frecat, apoi cu ajutorul unei linguri de lemn il frecam pana iese apa din el. Adaugam 260 gr zahar, zaharul vanilat si frecam in continuare cu lingura de lemn. Separat batem cele 4 oua cu un praf de sare, le adaugam in compozitia de unt si amestecam pana cand se topeste zaharul.

Faina o amestecam cu praful de copt apoi o cernem peste aluat. Adaugam si 160 ml lapte si esenta de rom si amestecam bine cu o lingura de lemn.

Incingem cuptorul la 180 grade pentru momentul in care vom baga checul.

Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt si le umplem cu doua treimi din compozitie.

Pastram putina compozitie in care adaugam cele 2 lingurite de cacao, 2 linguri de zahar si 3-4 linguri de lapte.

Turnam aceasta compozitie peste cea din tava, iar cu ajutorul dintilor unei furculite trecem de sus in jos prin aluat pentru a-i conferi un aspect ca de marmura. Netezim la suprafata si dam la cuptor pentru 65-70 min.

Cand timpul de coacere a trecut oprim cuptorul si lasam checul sa se raceasca in tava, apoi il scoatem, il pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie, il feliem si il servim cu pofta.