luni, 20 mai 2013

Briose cu visine


Briose cu visine

Ingrediente:
4 oua
sare
200 gr unt
150 gr zahar
270 gr faina alba
1 lingurita zeama de lamaie
1 plic zahar vanilinat
1 plic praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
300 gr visine


Visinile se curata de samburi si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Frecam bine untul cu zaharul tos, zaharul vanilinat, si zeama de lamaie pana obtinem o crema omogena. Adaugam treptat ouale batute cu un praf de sare. Amesteacam 250 gr faina cu praful de copt si coaja de lamaie apoi o incorporam in aluat.

Incingem cuptorul la 180 grade.

Tapetam foarte bine formele cu unt si faina, iar restul de faina o punem intr-o farfurie si tavalim prin ea visinile scurse de zeama.
 Cu ajutorul unei linguri umplem cu compozitie doua treimi din fiecare forma si adaugam in fiecare briosa cate 5-6 visine, apoi dam la cuptor pentru 30 min.




Cand sunt gata se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se scot usor din forma si se servesc. Daca doriti, puteti presara zahar pudra pe deasupra.