duminică, 31 martie 2013

Coaste de miel umplute


Coaste de miel umplute

Ingrediente:
O carcasa de miel
1 kg maruntaie miel
6 oua fierte
10 oua crude
200 gr sunculita sau muschiulet afumat
200 gr slanina
2 cepe
8 linguri gris
200 ml vin rosu
150 ml apa
5 catei usturoi
o lingurita rozmarin
o lingurita busuioc
o lingurita oregano
o legatura patrunjel verde
un plic condimente miel
sare, piper




Se spala foarte bine maruntaiele si se pun la fiert in apa cu sare pentru jumatate de ora.
Curatam si tocam marunt ceapa, tocam patrunjelul, tocam marunt usturoiul si sunculita sau muschiuletul afumat.
Batem bine galbenusurile cu un praf de sare, busuioc si putin oregano. Albusurile le batem spuma si incorporam in ele cele 8 linguri de griş.
Amestecam organele tocate marunt cu ceapa, patrunjelul, usturoiul, sunculita, albusurile cu griş si galbenusurile si omogenizam totul foarte bine. Potrivim compozitita de sare si piper.
Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit desprindem carcasa de miel exact pe sira spinarii. Vom obtine astfel doua bucati de coaste. Aceste bucati se spala foarte bine, se usuca si se condimenteaza cu rozmarin, sare, piper si un plic condimente pentru miel.
Ajutandu-ne de cutit vom face buzunare in partea de deasupra coastelor. In aceste buzunare vom introduce cu mana compozitita de maruntaie precum si ouale fierte, 3 intr-o parte si 3 in cealalta. Asezam totul foarte bine, nivelam, apoi cu ajutorul unui ac cu ata mai groasa coasem buzunarele, avand grija sa nu rupem carnea.

Amestecam 200 ml vin rosu cu 150 ml apa, busuioc si oregano maruntite si punem acest amestec intr-o tava pentru cuptor, apoi punem bucata de miel umplut cu coastele in jos si partea umpluta in sus. Taiem cateva felii grosute de slanina si le punem peste bucata de miel pentru a lasa grasime pe parcursul coacerii.

Dam mielul la cuptor pentru aproximativ 2 ore, timp in care tot la jumatate de ora il mai stropim cu vin din tava. Dupa ce a trecut timpul de coacere, indepartam bucatile de slanina de pe el si il mai lasam 5-10 min la foc mare pentru a se rumeni frumos. La fel procedam si cu cealalta bucata de coasta.

Cand este gata racorit se indeparteaza ata si se portioneaza pe latime, fiecare felie avand cate o costita, umplutura si carnita de miel.

Pofta buna.