joi, 23 ianuarie 2014

Rulada imperiala cu pui si ciuperci



1 pui grill de aprox. 1,5 kg
2 oua
50 ml lapte
1 lg cu varf faina
1 ardei capia
cateva fire de chives (sau ceapa verde)
1 borcan ciuperci intregi Bonduelle
200 g ciuperci champignon proaspete
1 ceapa
3 linguri boabe de porumb Bonduelle
3 lg maioneza
1 lg pasta de ardei/gogosari
1 lg condiment (boia dulce, usturoi granule, cimbru, tarhon, busuioc)
sare, piper

Puiul se spala, se usuca cu un servet de bucatarie si se aseaza pe masa de lucru cu pieptul in sus. Se taie aripile si se incepe dezosarea cu ajutorul foarfecului de bucatarie. Se taie mai intai osul pieptului si se indeparteaza cele doua parti apoi incepem sa dezosam pulpele, taiem cu grija pielea si incet, incet, pe langa os incepem dezosarea. Apoi incepem sa dezosam pieptul, taiem aripile si le dam deoparte. Indepartam si carnea de pe spate lasand pielea cat mai intacta. La final vom obtine o bucata mare si cat mai uniforma de carne fara oase. Daca mai exista portiuni unde s-a rupt carnea se "peticeste" cu bucati din piept sau pulpa unde carnea e mai groasa.



Se amesteca toate condimentele uscate si se presara peste carne. Apoi se unge in strat subtire cu maioneza si pasta de gogosari sau ardei (sau bulion daca nu aveti pasta). Se uniformizeaza toate condimentele cu ajutorul unei pensule (sau pur si simplu cu mana), se ruleaza carnea, se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru a se marina. Se poate pregati carnea cu o zi inainte si lasa la frigider pana in momentul pregatirii.





Se pregateste o omleta din oua, lapte, faina, jumatate de ardei capia, sare, piper.


Se caleste ceapa, se pun ciupercile champignon taiate felii la calit iar la sfarsit se adauga si ciupercile din borcan taiate in jumatati sau sferturi.

Se scoate carnea de la frigider si se intinde pe folie alimentara, se taie in fasii subtiri cealalta jumatate de ardei capia si se aseaza in linii paralele peste carne, se pune omleta, ciupercile si boabele de porumb si se formeza rulada. Se coase carnea cu ac si un fir lung de ata neagra mai grosuta (sau ata de papiota pusa in 4-5), lasand un capat la vedere pentru a fi usor de indepartat. se pune rulada cu fata in jos intr-o forma de chec, se unge cu maioneza si se da la cuptor la 200 grade pentru 45-50 minute.





Cand este gata se scurge din tava zeama lasata de la ciuperci si carne si se rastoarna rulada intr-o alta tava apoi se pune peste ea un tocator si ceva greu (o oala cu apa) pentru a o turti si elimina restul de zeama din interior  si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit se da la frigider pana in momentul servirii cand se taie in felii groase de 10-15 mm.