joi, 11 aprilie 2013

Negresa Pufoasa (de post)

Negresa Pufoasa




Ingrediente:

300 gr faina alba
260 ml apa minerala
250 gr zahar
140 gr dulceata
150 ml ulei
80 gr miez de nuca
3 linguri cacao
30 gr stafide
1 plic zahar vanilinat
1 praf de copt
o lamaie

Pentru inceput dam miezul de nuca prin masina de tocat, radem coaja de lamaie si ii stoarcem zeama intr-un pahar.

Intr-un vas inalt cernem faina, praful de copt si cele 3 linguri de cacao. Adaugam zaharul vanilinat, zaharul tos, stafidele, nuca macinata si coaja de lamaie. Amestecam foarte bine toate aceste ingrediente uscate, apoi adaugam dulceata, uleiul, apa minerala si zeama de lamaie. Se amesteca totul foarte bine cu o lingura pana la omogenizarea compozitiei.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si pornim cuptorul pentru a se incalzi.

Punem compozitia in tava si dam la cuptor pentru 35-40 min.

Daca doriti, puteti pregati o glazura de ciocolata din 6 linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri apa si 2 linguri cacao pe care sa o puneti peste prajitura dupa ce s-a racit.