miercuri, 19 martie 2014

Pizza vegetariana


Fara carne, dar la fel de gustoasa.
Facuta in intimitatea propriei bucatarii, dar la fel de savuroasa.
Va puteti juca cu ingredientele si puteti folosi ce legume va plac pentru a crea gustul desavarsit.

Eu am folosit pentru aluat (pentru 2 pizza cu diametrul de 30 cm)
600 g faina
330 g apa calduta
3 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingura zahar
1 lingurita drojdie

si pentru topping (cantitatile sunt: cate un pic din fiecare):
broccoli
sparanghel
ardei gras rosu
boabe de porumb
masline
ciuperci
rosii
ceapa
sos de rosii
oregano
sare, piper alb
cascaval de post (pentru a lega ingredientele mai bine, dar puteti renunta la el daca nu aveti)

Pentru aluat se cerne faina intr-un vas, de freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza apoi se pune in mijlocul fainii; se amesteca drojdia cu 2-3 linguri de apa calduta si putina faina si se lasa 10 minute sa creasca putin apoi incepe sa se framante adaugand treptat uleiul, sarea si restul de apa pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Se formeaza o bila din aluat, se pune intr-un vas, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit cel putin 30 minute.


Intre timp puteti pregati legumele pentru topping: buchetelele de broccoli si firele de sparanghel se oparesc 2-3 minute in apa cu sare, restul de ingrediente se taie feliute subtiri.
Sosul de rosii se amesteca cu oregano uscat, sare si piper.



Se intinde aluatul, se transfera intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se intinde in strat uniform sosul de rosii peste care se rade cascaval de post.



Apoi incep sa se aseze legumele, cat mai artistic cu putinta ;)



 La final se mai rade o tura de cascaval de post pe deasupra si se da la cuptor pentru 25-30 minute. 


Cam asa arata cand e gata. 



De gust nu va mai zic cat e de buna, dar dupa asa o pizza eu as renunta la carne!
Sa aveti pofta!