marți, 9 aprilie 2013

Briose cu scortisoara si ciocolata amaruie


Briose cu scortisoara si ciocolata amaruie

Ingrediente:

4 oua
sare
100 ml lapte
125 ml ulei
150 gr zahar
260 gr faina alba
1 lingurita zeama de lamaie
1 plic praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
100 gr ciocolata amaruie
1 lingurita scortioara
20 gr unt pentru uns formele de briose

Mixam bine ouale cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul, uleiul, laptele, coaja si zeama de lamaie, scortisoara, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Amestecam totul bine pana obtinem o crema destul de consistenta.

Pornim cuptorul la 180 grade.

Tocam in bucatele marisoare ciocolata.

Tapetam formele de briose cu unt si faina.

Incorporam si ciocolata in compozitite ajutandu-ne de o lingura de lemn, apoi turnam din compozitie in forme umplandu-le doar doua treimi din capacitate. Deasupra radem putina ciocolata amaruie prin razatoarea mica.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 30 min.

Dupa ce a trecut timpul de copt se lasa sa se racoreasca in forme apoi pot fi servite ca atare sau pudrate cu zahar.