luni, 24 martie 2014

Paste gratinate cu sos de rosii si rulouri cu bacon si ricotta



Sunt fan declarat al pastelor sub orice forma: cu branza, carne sau legume, cu diverse sosuri sau condimente, la cuptor, in supe sau in salate. Sunt usor de preparat, nu necesita timp indelungat de gatit, iar cu putina imaginatie se poate crea un pranz sau o cina absolut delicioase.
De aceasta data am ales sa combin pastele penne cu un sos de rosii si busuioc, cu rulouri din bacon cu ricotta, mozzarella, parmezan si rosii cherry. 

Daca va hotarati sa incercati reteta, aveti nevoie de:

300 g paste Baneasa (penne)
4 fire ceapa verde
3 catei usturoi
1 conserva rosii intregi fara pielita in sos
busuioc verde
9 felii bacon crud-uscat
150 g mozzarella
250 g ricotta
cateva fire marar
40 g parmezan ras
6-8 rosii cherry
sare, piper alb
ulei de masline


Ceapa verde si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei de masline. 


Se lasa 5-6 minute cat sa se inmoaie apoi se adauga rosiile taiate cuburi cu tot cu sosul din conserva. Se amesteca totul bine, adaugam 100 ml din apa in care au fiert pastele, condimentam cu sare si piper alb si mai lasam pe foc sa dea cateva clocote. 


La sfarsit adaugam si cateva frunze proaspete de busuioc, oprim focul si acoperim vasul.
Pastele se pun la fiert in apa cu sare timp de 8-10 minute, se scurg de apa si se adauga peste sosul de rosii. Se amesteca cu grija pastele cu sosul de rosii.


 Intr-un vas amestecam ricotta cu un praf de sare si cateva fire de marar tocate fin.
Asezam feliile de bacon una langa cealalta si repartizam peste ele cu generozitate din crema de branza. Rulam cu grija fiecare fasie de bacon.


 Stropim cu putin ulei un vas pentru copt si turnam amestecul de paste cu sos. Din loc in loc asezam rulourile cu bacon si ricotta, bucatele de mozzarella si jumatati de rosie cherry.
Presaram cu parmezan ras si dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.



Cam asa arata la final. Sa aveti pofta!