joi, 28 martie 2013

Prajitura cu branza/Pasca

Prajitura cu branza/Pasca

Ingrediente:

800 gr branza de vaci
50 gr gris
50 gr unt
3 oua
250 gr zahar
250 gr faina alba
21 gr drojdie
150 gr smantana
100 gr stafide
4 linguri lapte caldut
un plic zahar vanilinat
o lamaie
o lingurita sare
o lingurita esenta de rom

Cernem faina intr-un vas iar la mijloc facem o adancitura. Amestecam drojdia cu laptele caldut si o punem in adancitura. Presaram putina faina deasupra, acoperim si lasam sa dospeasca 20 minute. Adaugam apoi untul topit, oul, 50 gr. zahar si un praf de sare si framantam bine pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Din aluat facem o bila si o lasam sa creasca intr-un vas acoperit pentru 1-2 ore intr-un loc cald, ferit de curentii de aer.



 Incingem cuptorul la 190 grade.

Ungem forma de placinta cu putin unt si tapetam cu faina. Intindem aluatul si il asezam in tava astfel incat aluatul sa acopere complet marginile tavei. Mai lasam aluatul sa creasca in tava 20 min, timp in care pregatim umplutura.

Intr-un vas punem 800 gr branza de vaci dulce.

Separam albusurile de galbenusuri la cele 2 oua si batem bine albusurile cu un praf de sare. Dam lamaia pe razatoare si alegem stafidele sa nu aiba codite. Eventual puteti pune stafidele in putin rom pentru 5-10 min daca le doriti mai parfumate.

Incepem sa framantam branza, adaugam smantana, 200 gr zahar, zaharul vanilinat, grisul, galbenusurile, coaja de lamaie si stafidele si amestecam totul foarte bine pana obtinem o crema omogena. Adaugam si albusurile batute spuma si esenta de rom si amestecam bine.

Punem compozitia de branza in forma si netezim la suprafata. Marginile de aluat le rulam in interior si cu ajutorul unei furculite le introducem in crema de branza astfel incat sa se formeze o coronita frumoasa in jurul placintei.

Se da placinta la cuptor pentru 40 min apoi se lasa sa se racoreasca in voie in cuptor. Dupa ce s-a racorit complet se desprinde cu grija din forma si se da la rece pana va fi servita.
Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...