duminică, 2 martie 2014

Tarta cu branza si fructe




Colorata si-aromata
De copii e adorata
Ati ghicit: este o tarta
Cu branzica...si fructata!

Pentru aluatul de tarta nevoie de: 
125 g unt
1 ou
220 g faina
2 linguri zahar pudra
1 lingura apa rece

Crema de branza:
320 g branza de vaci proaspata
2 oua
4 linguri zahar
4 linguri smantana
2 linguri gris
2 linguri amidon
coaja de la o lamaie
1 plic zahar vanilat
1 lingurita esenta de vanilie

Decor:
fructe pentru decor (1 banana, 4 capsuni, 3 portocale)
1 plic Tort gelee
250 ml suc de portocale

Untul se da pe razatoarea mare si se amesteca cu oul, o lingura de apa rece, zaharul pudra si faina. Se framanta repede pana obtinem un aluat nelipicios, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30 minute, timp in care pregatim crema.




Pentru crema mixam branza de vaci cu ouale si smantana, adaugam zaharul, zaharul vanilat, grisul, amidonul, coaja de lamaie si esenta de vanilie si continuam sa mixam pana la omogenizare.




Tapetam o tava de tarta cu unt si faina si asezam aluatul niveland cu grija si marginile. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si dam la cuptor pentru 7-8 minute.



Scoatem tava din cuptor, adaugam crema de branza si bagam din nou la cuptor pentru 30-35 minute. 
Lasam tarta sa se raceasca in tava.
Decoram tarta cu felii de fructe dupa preferinta apoi pregatim jeleul dupa indicatiile de pe ambalaj si il turnam peste tarta incepand din mijloc. Acesta se va inchega imediat ce incepe sa se raspandeasca peste fructe, formand un strat uniform de jeleu. 

Indepartam surplusul de aluat de pe margini si mutam tarta pe un platou.