marți, 14 mai 2013

Clatite umplute cu ciuperci


Clatite umplute cu ciuperci



Ingrediente:

600 ml apa minerala
250 gr faina alba
100 ml ulei
o lingurita oregano uscat
un morcov
o ceapa
300 gr ciuperci champignon
150 gr masline
un ardel gras rosu
300 ml suc de rosii
ceapa verde
patrunjel verde tocat
unt pentru uns tava
sare
piper


Pregatim compozitia pentru clatite din 250 gr. faina, 600 ml. apa minerala, 100 ml ulei, sare, piper si o lingurita de oregano uscat. Amestecam foarte bine cu un tel si lasam compozitia sa se odihneasca pentru jumatate de ora, apoi facem clatitele si le asezam una peste alta intr-o farfurie intinsa.





Pentru umplutura tocam marunt ceapa, ardelul, maslinele si patrunjelul, feliem ciupercile si dam pe razatoarea mica morcovul.

Punem ceapa la calit in 2 linguri de ulei, adaugam ciupercile, ardelul, morcovul si maslinele.

Adaugam 100 ml suc de rosii sau 2 linguri de bulion dizolvat in 100 ml apa si lasam totul la foc mic pentru 15 min. Condimentam cu sare si piper si adaugam patrunjelul. Dam de pe foc si lasam putin sa se raceasca compozitia, apoi umplem clatitele cu aceasta compozitie, ungem cu unt o tava pentru cuptor si le asezam in tava.

Tocam marunt ceapa verde si o amestecam cu sucul de rosii ramas, apoi il punem peste clatite. Dam totul la cuptor pentru 30 min.

Se servesc fierbinti, cu putin patrunjel verde tocat pe deasupra.

Pofta buna.