joi, 30 iunie 2016

Prajitura cu branza si cirese confiate




În ultima vreme sunt un mare fan al prăjiturilor cu brânză și încerc tot felul de rețete care ar putea să fie pe gustul băiețelului meu și astfel să-l fac să renunțe la a mai cere să-i cumpăr ceva dulce când ieșim în oraș și să-și potolească pofta de dulce cu tot felul de prăjituri făcute în casă.
Una din prăjiturile cu brânză care i-au plăcut foarte mult în ultima perioadă este această Prăjitură cu brânză și cireșe confiate la care în loc de zahăr am folosit o cutie de lapte condensat (dulce de leche)
Mie mi-a adus o prietenă din Republica Moldova câteva cutii cu lapte condensat, nu e genul de lapte condensat pe care îl adăugăm noi în cafea, ci un fel de dulce de leche cremos și cu un gust deosebit. Se găsește în conservă metalică și arată cam așa:





Pentru o tavă rotundă cu diametrul de 28-30 cm vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru blat:
500g biscuiți digestivi/graham
100g unt
1 lingură zahăr
1 linguriță cacao

Pentru crema de brânză:
800 kg brânză de vaci
coajă de lămâie
2 ouă

150 g cirese confiate

Biscuiții îi mărunțești la robot și îi amesteci cu untul topit, zahărul și lingurița de cacao. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt și acoperi fundul tăvii cu compoziția obținută din biscuiți și unt ajutându-te de o lingură pentru a tasa bine compoziția.




Brânza de vaci o bați bine la mixer pentru a fi omogenă și adaugi treptat cele două ouă. Eu am folosit o brânză de vaci cumpărată de la Lidl care e pentru prăjituri însă dacă folosești o brânză de vaci obișnuită, ar fi bine să o pasezi mai întâi la blender pentru a avea o consistență mai fină.








Adaugi apoi și laptele condensat, omogenizezi si torni compoziția peste blatul de biscuiți. 





Din loc în loc pui câte o cireașă confiată (poți folosi și alte fructe, bineînțeles) și dai la cuptor la foc potrivit pentru 40-50 minute. Pe parcursul coacerii ea va crește ușor însă se va lăsa la sfârșit. 




Pare delicioasă, nu-i așa? Așa și este. Garantez!


Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...