sâmbătă, 6 decembrie 2014

Jocuri pașnice cu cai și ponei

Cei mici ajung uneori să se plictisească de jucat cu mașinuțe, cuburi sau jucării de pluș și vor și ei să se joace la calculator, laptop sau pe tabletă așa cum văd la ceilalți copii mai mari sau la părinți. De ce să nu recunoaștem că și noi ca adulți ne mai pierdem vremea jucând un joc pe calculator, mai ales dacă este unul antrenant. E un mod plăcut de a te relaxa după o zi obositoare la serviciu și chiar dacă uneori ne propunem să stăm doar 20-30 de minute să ne jucăm, ajungem să pierdem ore bune prinși de acțiune sau de trecerea unor niveluri care ne dau bătăi de cap. Unde mai pui că în aproape orice casă există acum un calculator, un laptop, o tabletă sau un telefon smart pe care micuții noștri pot intra să se joace. 
Este foarte important totuși să știm ce jocuri să alegem pentru ei, deoarece și acestea sunt în funcție de vârstă și de exemplu un joc cu împușcături, curse de mașini sau bătăi îi vor face un somn agitat celui mic, îl poate influența negativ dacă nu are vârsta potrivită și încă nu știe să facă distincția între anumite lucruri și în plus nu aduc nimic bun în educația lui.  

Printre jocurile pașnice, educative și potrivite pentru cei mici eu recomand jocurile cu cai și ponei. Am găsit câteva jocuri gratuite interesante pe un site www.xjocuri.com unde cei mici pot intra și se pot juca în cel mai plăcut mod. De exemplu poți selecta jocuri cu ferme de ponei și cai și îți poți duce virtual copilul la ferma de călărit și îngrijit ponei. În mod sigur fetițele vor fi încântate de acest joc, mai ales dacă sunt înnebunite după ponei și prințesa Celestia, cum le știu eu pe majoritatea fetițelor din jurul meu. 




Jocul e foarte simplu și ușor de jucat de cei mici, trebuie doar să folosească mouse-ul pentru a deplasa poneiul, trebuie să-l hrănească, să-l plimbe, să-i dea de băut, să-l ducă la veterinar și la toaletă, să se joace cu el și să îndeplinească toate sarcinile cerute la începutul jocului. 
Ăsta e doar un exemplu al unui joc care mi-a fost mie drag, dar găsești aici alte jocuri cu ferme de cai. 

În plus învață astfel să aibă grija de un animal și să descopere cât de frumoasă e viața în natura. 




Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...