luni, 24 noiembrie 2014

Provizii electronice pentru iarnă


Cămara geme de compoturi, dulcețuri, zacuști, tocane și alte conserve pregătite cu trudă din toamnă când roadele pământului au inundat piețele la prețuri destul de mici încât să-mi permit să achiziționez tot ce mi-a poftit inima și să pregătesc conserve pe care dacă le-aș fi cumpărat din magazin pe timp de iarnă aș fi cheltuit mai mult decât dublu. Asta se numește inteligența gospodinei care profită de prețurile mici atunci când piața e saturată de produse alimentare, depune puțin efort ce-i drept, dar în plină iarnă se bucură de produse delicioase pregătite cu propriile mânuțe și nu mai cheltuie pe produsele similare din magazine.

Dar oare bărbații cu ce s-ar putea mândri? Ce provizii ar putea face ei mititeii, pasionați de fotbal, gadget-uri, electronică și IT? Provizii electronice, bineînțeles.
Se știe că bărbații sunt pasionați de tehnică așa cum noi femeile suntem de bucătărie (general vorbind, știm bine că sunt și excepții). Sau cel puțin asta e părerea mea căci dacă vreau să-mi iau un laptop, un telefon, o tabletă sau un D-Link kit wireless de exemplu (fetelor, v-am băgat în ceață, așa-i?) și cer câte o recomandare la cinci bărbați diferiți, în mod sigur patru îmi vor oferi o soluție. În schimb dacă cer aceeași recomandare la cinci femei, trei îmi vor spune că nu se pricep, să caut pe net și două îmi vor recomanda un prieten, văr sau altă rubedenie de gen masculin dar nu vor uita să menționeze prăjitura pe care au făcut-o în week-end și care a ieșit demențială.

Următoarea întrebare este: De unde își fac bărbații proviziile electronice? Noi femeile mergem la piață, negociem, căutăm cele mai bune prețuri și produse de calitate. Pentru pretențioșii care țin banii pe card și nu știu niciodată care e limita, există destule magazine însă pentru noi ceilalți care mai trebuie să punem și murături pe iarnă, avem copii care vor tot ce apare și nu ne lasă inima să-i refuzăm, există magazinul online ABD Computer care comercializează laptopuri second hand și refurbished, tablete resigilate, calculatoare, monitoare și televizoare, aparate foto, eBookReadere, imprimante, copiatoare, scanere, componente calculatoare toate second-hand sau refurbished. 


Produsele refurbished sunt produse care au fost trimise înapoi producătorului din diverse motive: au suferit zgârieturi sau loviri la transport, ambalajul a fost desfăcut, au un defect din fabricație, au fost expuse în magazin spre testare sau clientul vrea să înnoiască stocul cu ceva mai performant. Aceste produse sunt reparate și retestate, piesele defecte sunt înlocuite pentru a avea siguranța unei funcționări optime, iar produsul poate funcționa la specificațiile inițiale. Legile care reglementează comercializarea și consumul de produse electronice interzic producătorilor să vândă aceste produse ca noi, iar produsele sunt comercializate ca refurbished, beneficiind astfel și de reduceri consistente. 

De exemplu pe ABD Computer găsești un laptop refurbished 
Lenovo T400 14.1 inch Core 2 Duo P8700 2.53GHz 2GB DDR3 160GB Soft Preinstalat Windows 7 Home la prețul de 819 lei sau unul second hand, tot Lenovo T400 Intel Core 2 Duo P8700 2.53Ghz 2GB DDR3 320GB HDD Sata RW 14.1inch la prețul de 719,20 lei. Cred că nici în cele mai optimiste previziuni de Black Friday care tocmai s-a încheiat nu ai fi reușit să-ți iei un laptop cu prețul ăsta. 
La categoria imprimante, cea mai bună ofertă în acest moment este o imprimantă second-hand Lexmark E310 la 65,78 lei.


Dacă noi ne ocupăm de proviziile din cămară, lăsăm proviziile electronice pentru iarnă pe seama bărbaților. Ei știu cel mai bine ce să aleagă. Uneori le mai arătăm noi de unde să aleagă pentru a face afacerea cea mai bună și a cumpăra pe lângă laptopul pentru ei și o tableta pentru cel mic sau un aparat foto pentru noi cu care să fotografiem rețetele pregătite. 
Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...