marți, 25 noiembrie 2014

Adevăratul stil pleacă de la ceasul ales


Ceasul pe care îl porți la mână spune mai multe decât ora exactă. Această industrie a ceasurilor e atât de bogată încât pentru fiecare stil se potrivește un anume ceas. De obicei alegem câteva variante până ajungem să ne identificăm perfect cu ceea ce ni se potrivește însă odată ce l-am pus pe mână, vom ști că a fost creat special pentru noi.
Un ceas scump își merită pe deplin banii și este o investiție care onorează arta ceasornicăriei, munca și dedicarea ceasornicarilor care stau în spatele acestor capodopere care țin evidența timpului.

Un ceas scump este întotdeauna ținut la vedere. De altfel, nici nu văd rostul să dai o grămadă de bani pe un ceas care îți arată ora la fel ca oricare altul. Cel care e dispus să cheltuie o avere pe un ceas știe din start că indiferent de ținuta pe care o alege, ceasul va fi oricum vedetă. 
S-ar putea spune și despre ceasuri (la fel cum se spune despre mașini) că încearcă să compenseze o lipsă sau o frustrare însă eu cred că doar îți conturează stilul. Un ceas mare, opulent, cu o valoare ridicată, stă foarte bine la mâna unui bărbat potent financiar. O persoană din clasa de mijloc a societății ar părea caraghioasă cu un asemenea ceas la mână. 
Poate că ceasurile sunt uneori prea mici pentru a indica gradul de avuție al unei persoane, lucru care nu se întâmplă cu mașinile sau casele, însă ele pot fi un reper pentru cunoscători. Și nici nu trebuie să fi studiat prea mult pentru a recunoaște câteva mărci de ceasuri.
Poți să-ți faci o idee de pe: www.Secundar.ro

www.secundar.ro

Printre cele mai populare ceasuri, aici găsești mărci de renume precum Cassio, Timex, Daniel Klein, Diesel, Hugo Boss, Fossil, Guess, Orient, Lorus, Puma, Seiko, Bulova, Jessy, Versus sau Police.

În topul celor mai scumpe ceasuri bărbătești de pe Secundar.ro se află un Ceas Invicta 14821 Russian Diver Barbatesc
la prețul de 12.595 lei. Este un ceas elegant cu brățară din piele, automatic, cu mecanism elvețian și rezistent sub apă până la 1.000 m. La cum arată, sigur l-aș remarca din prima.


La polul opus se află ceasurile marca Q&Q, ceasuri clasice cu preturi pornind de la 49,60 lei. Micile detalii, finisajele sau calitatea materialelor fac vizibilă diferența  între un astfel de ceas și unul menționat anterior. Însă trebuie să existe și un asemenea ceas pentru persoanele care vor să-și evidențieze stilul printr-un ceas dar nu dispun de resurse suficiente pentru a etala un superb exemplar Invicta.



La ceasurile de damă lucrurile stau cam la fel. Mărci de care sigur ai auzit defilează cu câteva modele superbe cu prețul maxim de 3.576 lei: Invicta, Bulova sau Seiko.  






Ceasul Bulova are geamul din cristal mineral, brățara și carcasa din oțel inoxidabil, este rezistent la apă însă mecanismul este quartz, de proveniență japonez. 

La cele mai ieftine ceasuri de damă se încadrează câteva ceasuri foarte colorate și vesele create în mod special pentru fetițe. 



De ce să porți un ceas ieftin la mână când poți afla cât e ceasul de pe tabletă, laptop sau telefon? Nu susțin contractarea unui credit pentru a-ți lua cel mai scump ceas posibil, pe care să-l porți doar la ocazii speciale iar în rest să-l ții închis în seif sau în cutia de valori de la bancă. Ia-ți un ceas care ți se potrivește, un ceas pe care ți-l permiți (chiar și cu un mic efort), care spune ceva despre tine și care poate să îți definească stilul. Dacă ești mai mult pe stilul sport, nu-ți lua un ceas cu pietricele sau brățară aurită căci acestea nu se asortează cu dungile de la trening sau talpa de la pantofii sport. 

Timpul a devenit un lux și mulți au obosit să alerge după el. Poate din acest motiv alegem să-l purtăm la mână chiar dacă ora exactă poate fi dată de gadget-urile care ne însoțesc la tot pasul. 
Ceasul poate fi un simbol al statutului și stilului personal și poate spune multe despre fiecare. 
Clasicul ceas poate fi ușor purtat la o ținută office sau de zi. Cu el nu dai greș niciodată și te poate însoți mereu în drumurile tale, indiferent de destinație. 

Am observat că cei mai mari ”purtători” de ceasuri sunt bărbații. Poate că este bijuteria cu care se mândresc ei, așa cum noi ne etalăm bijuteriile din casetă ori de câte ori avem ocazia. Poate ăsta e și felul lor de a ne arăta că dețin controlul timpului?
Spre deosebire de mașini a căror valoare scade din momentul în care au ieșit pe poarta fabricii, un ceas bun este al tău pe viață și poate chiar trece din generație în generație crescându-i astfel valoarea. 
Tu ce alegi să lași moștenire copiilor tăi? 
Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...