duminică, 10 august 2014

Timp liber pentru tine


Cifrele care aratau nivelul la care se afla liftul au inceput sa se lumineze descrescator. In cateva secunde era la parter iar usile s-au deschis si i-au infatisat Cristinei propria imagine reflectata de oglinda imensa care imbraca peretii liftului. Intotdeauna i-a fost teama de lifturi si de faptul ca ar putea ramane blocata intr-unul din ele. Dar nu avea ce face. Acest interviu era ultimul pe lista si isi puse toate sperantele ca va fi angajata. Pasi increzatoare si se lipi de perete dupa ce apasa cifra 7. Numara in gand etajele care curgeau pe placuta electronica din dreapta. 
Etajul 7, liftul urca, o atentiona o voce de femeie si usile se deschise.
In fata ei se intindea un hol imens cu birouri de-o parte si de cealalta. Cauta cu privirea indicatiile notate pe o placa imensa chiar langa lift si o lua la dreapta spre Resurse Umane. Ciocani usor la usa si o voce din interior o pofti inauntru. 
Imaginea ce i se prezenta in fata ii paru dintr-odata dezolanta. Cateva birouri cu calculatoare la care butonau de zor cateva tinere, niste rafturi cu dosare care pareau mai mult aruncate si uitate acolo si 2 ficusi imensi care opreau razele soarelui sa patrunda pe geam. Erau probabil pozitionati strategic pentru a masca praful de pe mocheta si varuiala ingalbenita de timp.
Poftita sa ia loc, Cristina se uita de doua ori inainte de a se aseza pe scaunul indicat, de teama sa nu-si pateze rochia alba care ii venea perfect pe pielea ei bronzata.


Interviul a decurs bine, cu clasicele intrebari: Unde te vezi peste 5 ani? si Ce pasiuni ai? intrebari al caror rost nu il intelegea din moment ce studiile superioare trecute in CV aratau ca e pasionata de turism, marketing si limbi straine si in mod sigur nu se va multumi cu o functie de subaltern. Dar prefera sa foloseasca raspunsurile clasice invatate din ghidurile online care garantau obtinerea unui job.

Nici nu ajunse bine acasa ca ii si suna telefonul si fu informata ca primise postul. O bucurie nemarginita ii inunda inima si deja se gandea la noul job. 

Noaptea a trecut repede si primele raze ale diminetii o gadilau deja pe obraz. Ceasul indica de-abia ora 6 insa nerabdarea o facu sa se dea jos din pat si sa se pregateasca de prima zi de serviciu.

Traficul era lejer la acea ora si lumea inca nu se pornise spre serviciu sau scoala asa ca ajunse inainte de ora 8 in fata cladirii imense de birouri unde urma sa-si desfasoare activitatea. 
Singurul care o intampina era portarul, imbracat intr-o uniforma neagra, cu o camasa alba care se zarea pe dedesubt si o sapca care ii ascundea ochii obositi dupa tura de noapte.   
- Buna dimineata, i se adresa Cristina cu vocea limpede ca un parau de munte. 
- Buna dimineata, raspunse si portarul, bucuros parca de chipul prietenos care ii aparu in fata. Inca nu puteti urca, nu sunt deschise birourile. La 9 se deschid.
- Aaa, OK atunci, voi astepta aici... E prima mea zi de munca si nu am vrut sa intarzii, se scuza Cristina si cauta cu ochii o canapea pe care sa astepte ora deschiderii. 
Privea in stanga si dreapta si parca era intr-o alta lume fata de locul in care se desfasura cu o zi in urma interviul. Pe intreg holul domnea o curatenie impecabila, mocheta era proaspat aspirata, geamurile curate straluceau sub lumina primelor raze ale diminetii, nici un fir de praf nu se zarea pe masuta din fata canapelei iar aerul curat din incapere te facea sa-l inspiri la nesfarsit.


- Am o curiozitate, se adresa Cristina portarului care se si ridica de pe scaun si se indrepta spre ea, bucuros de conversatie. Aici cine face curatenie? Am observat ieri ca in biroul unde am avut interviul de angajare era mare dezordine, in schimb aici totul este impecabil.
- Lucram cu o firma de curatenie profesionala: Vertex Cleaning care ofera servicii personalizate, de cea mai inalta calitate, pentru curatenia generala si de intretinere a birourilor, a spatiilor comerciale si industriale dar si curatenia apartamentelor, garsonierelor sau a caselor si vilelor. Stiti si Dvs. ca modul in care un sediu sau un spatiul comercial arata, ofera o prima impresie decisiva potentialilor clienti si partenerilor de afaceri. Cei de la Vertex Cleaning ne ajuta sa eliminam probleme precum birouri prafuite, pardoseli murdare sau bai neadecvate si ne ajuta sa proiectam o imagine impecabila.
- Asta vad si eu aici, este o curatenie impecabila, insa la etajul 7 este dezastru. Cum e posibil?
- Suntem in renovare de cateva luni si de saptamana viitoare se va incepe curatenia si la etajul 7. Am auzit vorbindu-se ca se vor face renovari majore si acolo, si tot cei de la Vertex Cleaning se vor ocupa si de curatenia dupa constuctor. Puteti sta linistita, veti lucra intr-un mediu curat si veti avea doar grija activitatilor legate de serviciu. Tot ce inseamna curatenie este asigurat de cei de la Vertex Cleaning.
- Dar oare nu e scump sa se asigure curatenia unei asemenea cladiri? Nu era mai ieftin daca se angajau cateva femei care sa vina zilnic la curatenie si sa se ocupe de aspirat si sters birourile? intreba Cristina putin sceptica, stiind ca la fostul loc de munca aveau o femeie care facea curat in fiecare dimineata in 10-12 birouri. E drept ca de multe ori ajungea acasa cu mansetele de la camasa innegrite de la praful care se depunea pe birouri si nu era sters la timp, dar credea ca asa e peste tot.
- Ieftin nu este intotdeauna bun si un pret mic nu poate garanta ca oamenii care sunt angajati au carti de munca, au caziere judiciare verificate, au experienta in domeniu si stiu sa foloseasca solutiile, echipamentele, lavetele. Din cate stiu, aici se plateste de la 4 lei/mp pentru curatenia de intretinere zilnica, de la 3 lei/mp pentru curatenia de intretinere saptamanala, de la 5 lei/mp pentru curatenia generala si de la 6 lei/mp pentru curatenia dupa constructor. Dar intre noi fie vorba cred ca s-au negociat preturile si s-a obtinut o oferta buna, avand in vedere spatiul, ii raspunse portarul si el putin jenat de faptul ca stia atat de multe. In plus, angajatii nu poarta nicio grija legata de curatenie si au mai mult timp liber pentru sarcinile care li se aloca. 

Usa de la intrare se deschise si deja incepeau sa vina primii angajati. Cristina se uita la ceasul mare de pe perete si vazu ca mai erau 5 minute pana la ora 9. 
5 minute in care mai avea timp sa viseze la locul curat si placut in care va lucra fara a fi nevoita sa-si sterga singura biroul, sa ude florile sau sa duca cosul la sfarsitul programului...


Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...