sâmbătă, 2 august 2014

Fii pe barba ta la orice varsta


Aeroportul Henri Coanda. Aglomeratie mare, oameni grabiti, cu bagaje, copii, pasapoarte in mana, intreband in stanga si dreapta de locul unde trebuie sa faca check-in-ul.
Era prima noastra calatorie in afara tarii cu avionul insa eram optimisti, mai ales ca eram un grup de 6 persoane si in mod sigur se gasea unul mai descurcaret care sa ne lumineze in toata nebunia aia. Vorbeam tare si glumeam ca de obicei, insa la un moment dat observ o matusica cu batic pe cap, pasaportul in mana si o valiza imensa langa ea care privea insistent spre grupul nostru si parca prea insistent la mine. Le-am atras atentia celorlalti ca suntem "filati", sa o lase mai usor cu glumele ca poate ii deranjam pe cei din jur. Cat am mai asteptat noi in aeroport, batranica parca era lipita de mine: cand ma uitam la ea o vedeam cum intoarce brusc privirea in alta parte, ma asezam pe scaun, ea dupa mine, mergeam la baie, ea era in spatele meu, parca era umbra mea. La un moment dat ma gandesc sa o abordez, poate vrea sa ma intrebe ceva si nu are curaj, poate ii par cunoscuta ori ma confunda cu cineva.
- Saru-mana bunica, am vazut ca ma tot urmariti cu privirea, doriti sa ma intrebati ceva?
- Buna ziua draga matusii, imi raspunde batrana cu un accent vizibil moldovenesc. V-am auzit vorbind ca mergeti la Barcelona si eu tot acolo merg.
- Da, acolo mergem. Ati mai fost in Spania?
- Nu, n-am iesit din Botosani de 71 de ani si merg la nepoata mea care a nascut acu 2 luni sa o ajut cu copilul, ca ei lucreaza, parintii si socri nu se pot duce ca inca mai au serviciu...ma duc sa stau cu ala mic, sa meraga ei la lucru, sa mai faca un ban...e greu maica la noi...
- Aaaa, zic eu vadit mirata. Si cum ati avut asa curaj sa porniti la un asemenea drum? Noi am mai calatorit si in tara si in afara cu masina si parca tot am avut ceva emotii ca nu o sa ne descurcam in aeroport, cu bagajele, cu check-in-ul... Sunteti singura? Sau cu vreun nepot?
- Singurica, sunt pe barba mea cum ar spune si Moga.
M-a busit instantaneu un ras de nu ma puteam opri, mi s-a parut atat de simpatica si actuala replica ei incat nu m-am putut abtine sa nu o imbratisez.
-Noi suntem din Suceava si mergem in concediu ... puteti sta langa noi daca nu va deranjeaza glumele baietilor... stiti, ei sunt mai slobozi la gura...
- V-am ghicit ca ati fi de pe la noi si mi-a spus nepoata mea sa gasesc pe cineva care merge tot la Barcelona si sa nu-i pierd din ochi. Toata viata m-am descurcat singura de cand mi-a murit barbatu, mi-am zis ca nu poate fi atat de greu... a nimerit el orbu Braila, d-apoi eu Barcelona!
- Pai ne-ati nimerit bine si pe noi, va bagam in gasca.
Si asa am adaugat un nou membru grupului nostru iar asteptarea pana la imbarcare si zborul cu avionul au fost mai usoare cu povestile batranicii despre Razboi, Colectiv, raposatu, copiii si nepotii plecati prin toate colturile lumii.

Eu zic ca intotdeauna avem de invatat de la cei mai in varsta iar daca refuzi sa fii #pebarbata, ti-o poti da jos cu noua gama de produse de la Philips mai ales ca in această vară Philips lansează provocarea „Fii pe barba ta!”, prin gama de produse Click & Style, două modele de aparate de îngrijire versatile, pentru orice stil. Mai multe detalii găsiţi pe site şi pe Facebook.



Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...