joi, 16 mai 2013

Placinta de pui cu legume


Placinta de pui cu legume
Ingrediente:
2 piepti de pui
2 cepe
2 morcovi
350 g ciuperci
200 g smantana
2 oua
100 g masline
200 g cascaval
100 g unt
Sare, piper, patrunjel verde tocat
ulei


Ceapa, morcovul si ciupercile se curata si se spala. Tocam marunt ceapa, morcovul il dam pe razatoare iar ciuperile le taiem in feliute.
Se pune la calit ceapa si morcovul, dupa ce s-au inmuiat bine se adauga ciupercile si maslinele si ele tocate marunt. Mai lasam cateva minute pe foc pana se fac si ciupercile si dam deoparte. Adaugam patrunjelul tocat marunt, un ou si 100 g smantana si amestecam bine.

Tapetam un vas termorezistent cu unt si ii imbracam peretii in fasii subtiri de pui. Pe fundul placintei radem 100 g cascaval si adaugam compozitia de legume peste el.



Acoperim legumele cu inca un strat din felii de piept de pui (mie nu mi-a ajuns carnea si am completat cu felii dintr-un carnat taranesc afumat – a iesit super) si dam la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu.
Dupa 30 de minute se scoate tava din cuptor si se scurge apa formata in vas, se presara pe deasupra restul de cascaval ras si smantana ramasa amestecata cu un ou. Se da din nou la cuptor pentru inca 30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Se mai lasa cateva minute in cuptor apoi se rastoarna placinta pe un platou si se serveste.


 


Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...